2023 Yılı “Video Pazarlama” Trendleri

Dijital pazarlama uzmanları, video içerik ortamının 2023 yılında %12’lik bir oranda büyüyeceğini öngörüyor. Bu öngörünün arkasında, video pazarlama tekniklerinin küçük işletmeler başta olmak üzere neredeyse tüm işletme ve sektörlerde benzersiz geri dönüşler alınması var. Örneğin, pazarlamacıların %90’ı etkileşimli videoların satışlarını büyük ölçüde artırdığını dile getiriyor. Cep telefonlarının internete girişi ve sosyal medya platformlarına 7 / 24 bağlı kalmayı kolaylaştırması ve tüketicilerle direkt bağlantı kurması, video içeriklerin giderek yaygınlaşacağının ispatı. Insivia’ya göre videoda markanın ilettiği mesajın izleyicilerin aklında kalma oranı %95. Metin formatında mesaj iletildiğinde bu oran %10 civarında kalıyor. Hal böyle olunca markaların reklam ve tanıtım bütçelerinin önemli bir kısmı video içerikler için harcanıyor.

Doğru bir video pazarlama stratejisi, rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlamakla kalmaz kendinize sadık bir kullanıcı kitlesi elde etmenize de yardımcı olur. Siz de 2023 video pazarlama trendleri doğrultusunda kendi stratejinizi oluşturabilir, daha geniş kitlelere ulaşabilir ve başarılı bir yıl geçirebilirsiniz.

Mobilde Kullanım Konforu Sunan Dikey Format

Youtube, video yayın platformlarının en eskilerinden biri. Platform, bilgisayar ve notebook ekranından konforlu bir seyir sunmak için yatay video formatı kullanıyor. Fakat, dikey formatın akıllı telefon kullanıcılarına sunduğu ayrıcalıkların Youtube de farkında. Mobil cihaz kullanıcılarının hızlı hızlı kaydırarak geçeceği dikey formatlı videoların yer aldığı Shorts bölümü de bunun ispatı.

TikTok’un bu denli popüler olmasının nedenlerinden biri dikey format. Bir diğeri de mesajı direkt olarak ileten kısa ve vurucu içerik. Video pazarlama tanıtım videoları için dijital pazarlama uzmanlarından çoğu üç dakikadan az uzunlukta olmasını öneriyor. İzleyicilerin, videonun ilk birkaç saniyesinde geri kalanını izleyip izlemeyeceklerine karar verdiklerini düşünerek vurucu bir giriş yapılması verdikleri diğer bir tavsiye. Diğer taraftan, mobil platformlarla içeriğe ulaşanların büyük bir kısmı toplu taşıma, hastane ya da durak gibi içeriği sesli izleyemeyecekleri bir ortamda bulunuyor. Bu nedenle, seslendirme kadar altyazı desteğine de önem vermeniz şart. Belki tanıtım için hazırlanan 2D animasyon için videonun çeşitli yerlerinde slogan benzeri yazılar kullanabilirsiniz. Animasyonla bağlantıda kalacak şekilde kayıp giden yazıları da tercih edebilirsiniz.

Optimize Edilmiş Videolar

Sosyal medya başta olmak üzere, video içerikler tüketebileceğiniz çok farklı platformlar var. Tek bir platform ve tek bir türde içeriğe bağlı kalmak potansiyel kitlenizi ıskalamanıza neden olabilir. Arama motorlarında üste çıkabilmeniz için doğru video ismi seçmek, doğru etiketleri kullanmak ve anahtar kelimelerin kullanıldığı sade ve vurucu bir açıklama yazmanın yanı sıra videolarınızı farklı platformlarda kullanılabilecek şekilde yenilemeniz, bir metnin içerisinde videoları kullanmanız, İnstagram Hikayeleri gibi alanları aktif olarak değerlendirmeniz kısa süre içerisinde kitlenizi genişletmenize ve satışlarınızın artmasına yardımcı olacak.

Sadece video pazarlama tanıtım videoları ile yetinmek doğru bir strateji değil. Kullanıcıları sizin ürünleriniz hakkında video çekmeye ve yayınlamaya teşvik edici adımlar atmanız da son derece önemli. Stackla tarafından yapılan bir araştırma, orijinal ve samimi bir kullanıcı videosunun marka videosuna kıyasla ürünü 2.4 kat daha fazla satın almaya teşvik ettiğini gösteriyor. Bu nedenle etkileşimli videolara özellikle hikayelerde yer verebilirsiniz.

Etkinlikleri canlı olarak yayınlamak yapacağınız en iyi stratejilerden biri. Youtube’de kullanıcıların çoğu daha önce yapılan bir etkinliği tekrar izlemek için vakit harcıyor. Hubspot’ta yayınlanan bir makale de ürünü anlamaya yönelik videoların son derece etkili olduğunu vurguluyor. Nasıl yapılır ve nasıl kullanılır stili kısa videolar, ürün destek hattı çağrılarını %43’lük bir oranda azalttığını ve müşterilerin %93’ünün ürünleri daha iyi anladığını gösteriyor.

İster 3D animasyon ister VR destekli video isterse yeni bir indirimin haberini veren bir hikaye olsun birkaç küçük ayrıntıya özen gösterildiği takdirde tüm video pazarlama içerikleri markaların anında geri dönüş almalarını sağlıyor. Videomax planladığınız stratejinizi uygulamaya geçirmeniz için yanınızda! İhtiyaç duyduğunuz içerikler için siz de hemen form doldurabilir ve teklifimizi öğrenebilirsiniz.

Blog

Her hafta video içerik geliştirme ile ilgili yeni yazılar ve video pazarlaması ile ilgili öngörüleri blog sayfamızda paylaşıyoruz.

3 Boyutlu Mimari Modelleme İle Marka Konut Projesi Tanıtımı
3 Boyutlu Mimari Modelleme İle Marka Konut Projesi Tanıtımı

Konut projesi tanıtımı, bir inşaat şirketinin ya da gayrimenkul yatırımcısının, yaptığı yeni bir konut projesini tanıtmak için kullandığı bir açıklama veya promosyon olabilir.

DETAYLAR
Tüm Yönleriyle 3d Mimari Modelleme
Tüm Yönleriyle 3d Mimari Modelleme

3D mimari modelleme, özel yazılım kullanarak bir binanın veya başka bir yapının dijital temsilini oluşturma sürecidir. Bu sunum, tasarımın görselleştirilmesi, inşaat belgelerinin oluşturulması veya izlenecek yolların veya diğer simülasyonların oluşturulması gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

DETAYLAR
Tüm Blog Yazıları
Teklif Al

Müşterilerinizi etkileyecek, sizi keyifle anlatacak video çözümlerimizle tanışmanız için sabırsızlanıyoruz.Bu formu doldurarak harika bir çözüm ortaklığının ilk adımını şimdi yaşayabilirsin. Hazırsan başlayalım o zaman.

HEMEN TEKLİF AL
Bize ulaşın

Bize söylemek istediklerinizi duymaktan ve işiniz için ihtiyacınız olan
çözümleri sunmaktan mutluluk duyuyoruz

iletişim formu
İsim Soyisim
E-Posta Adresiniz
Telefon
Mesajınız
ARA
TEKLİF AL