3d Mimari Animasyon | Mimari Tanıtım Filmi

Teknolojinin gelişiminin iletişim faaliyetlerinden mimari projelere kadar pek çok alanda etkileri derinden hissediliyor. Reklam kampanyalarında sıklıkla kullanılan mimari animasyon çalışmaları da bunlardan bir tanesi oluyor. Bir projenin en ideal şekilde tanıtılabilmesi noktasında büyük bir rolü olan mimari animasyon; günümüz koşullarında reklam kampanyalarının da vazgeçilmezi konumunda.

(Videomax Çalışması Ankara Büyükşehir Belediyesi Otopark Projesi)

3d Mimari Animasyon Nedir ?

Mimari animasyon; 3D modelleme ve animasyon yazılımları ile yapılan ve tanıtım faaliyetleri içerisinde değerlendirilen bir sanat dalı olarak ön plana çıkıyor. Özellikle mimari projelerin akılda kalıcı olmasını ve etkileyici bir biçimde sunulabilmesini sağlayan bu çalışmalar; alternatifsiz bir şekilde karşı tarafa fikrin en ideal boyutta aktarılmasına imkan tanıyor. 3D mimari animasyon oldukça gelişmiş bir sektörü ifade etse de aynı zamanda mimarlık açısından da gelişimlerini devam ettiriyor. Animasyon tekniği sayesinde tasarlanan mimari projeler canlandırılabiliyor. Bu yüzden de ağırlıklı olarak mimarlık alanında ya da bununla alakalı sektörlerde kullanılıyor. Pek çok profesyonel, aklındaki projeyi karşı tarafa aktarmak konusunda sorun yaşayabiliyor. İşte bu noktada tasarımların görsel anlamda akılda kalıcı olmasını sağlaması ve hayallerden çok daha fazlasını ifade edebilmesi için 3 boyutlu mimari modelleme tekniğinden faydalanılıyor.  

(Videomax Çalışması Ankara Kartaltepe Avm ve Yaşam Merkezi)

Mimari Animasyonun Önemi

Son teknoloji ürünü araçlar kullanılarak hazırlanan görsel tanıtımlar, internet ortamında kitleyle birebir iletişim kurabilmek açısından en etkili sunum şekilleri arasında yer alıyor. Çünkü bu projeleri; internet bağlantısı bulunan akıllı telefon, tablet ya da PC gibi her türlü cihazdan projenin tam olarak içindeymiş gibi hissederek incelemek mümkün oluyor. Elbette mimari animasyonlar ile yaratılan bu algı, proje yürütücüsü olan firma açısından da satışa dönüşmesi itibariyle ticari anlamda da karşılık buluyor. Bu nedenle her reklam ve tanıtım projesinde olduğu gibi, mimari animasyon projelerinde de firma ile müşteri arasında sağlıklı bir iletişim kurulmasına imkan tanıyacak çalışmaların hazırlanması reklamveren açısından avantaja ve karlılığa dönüşüyor. 

Mimari Animasyon Süreci

2D ile başlayan mimari projelerin çizim süreçleri 3D görselleme yöntemi sayesinde farklı bir modellemeye dönüşerek ilave işlemlerle özenle hayata geçiriliyor. Render ve AutoCad çizimleriyle beraber çalışmalar nihai haline getirilerek sunum ya da reklam filmlerine dönüştürülüyor. Örneğin; bir konut projesinde kat planları, oturma planları ve odalar tasarlanmış olan projeye birebir sadık kalınarak canlandırılıyor. Dolayısıyla çalışmanın hedef kitlesinin zihninde satın almayı düşündüğü konut hakkında tüm detaylar apaçık bir şekilde beliriyor. Bu tip projelerde karşı tarafa aktarılmak istenen her türlü özellik ve fikir görselleştirilerek aktarıldığı için insanların zihninde soru işareti kalması gibi ihtimaller en aza indiriliyor.

 

(Videomax Çalışması Birey Eğitim Kurumları Kampüs)

Yalnızca konut projelerinde değil, daha pek çok alanda kullanılan mimari animasyon tekniği; müşteri portföyünü artırmak ve çalışmaları satışa dönüştürmek açısından büyük yararlar sağlıyor. Siz de tasarladığınız mimari projelerin en kusursuz şekilde görselleştirilmesi ve müşteri kitlenize ideal biçimde aktarılması adına mimari animasyon çalışmalarına ihtiyaç duyuyorsanız gerçeğe en yakın görsel sunumlar ve dikkat çekici tasarımlar için hiç vakit kaybetmeden videomax profesyonel ekibi ile iletişime geçebilir ve fikirlerinizi görünür kılmaya bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Blog

Her hafta video içerik geliştirme ile ilgili yeni yazılar ve video pazarlaması ile ilgili öngörüleri blog sayfamızda paylaşıyoruz.

2023 Yılı “Video Pazarlama” Trendleri
2023 Yılı “Video Pazarlama” Trendleri

Dijital pazarlama uzmanları, video içerik ortamının 2023 yılında %12’lik bir oranda büyüyeceğini öngörüyor.

DETAYLAR
3 Boyutlu Mimari Modelleme İle Marka Konut Projesi Tanıtımı
3 Boyutlu Mimari Modelleme İle Marka Konut Projesi Tanıtımı

Konut projesi tanıtımı, bir inşaat şirketinin ya da gayrimenkul yatırımcısının, yaptığı yeni bir konut projesini tanıtmak için kullandığı bir açıklama veya promosyon olabilir.

DETAYLAR
Tüm Blog Yazıları
Teklif Al

Müşterilerinizi etkileyecek, sizi keyifle anlatacak video çözümlerimizle tanışmanız için sabırsızlanıyoruz.Bu formu doldurarak harika bir çözüm ortaklığının ilk adımını şimdi yaşayabilirsin. Hazırsan başlayalım o zaman.

HEMEN TEKLİF AL
Bize ulaşın

Bize söylemek istediklerinizi duymaktan ve işiniz için ihtiyacınız olan
çözümleri sunmaktan mutluluk duyuyoruz

iletişim formu
İsim Soyisim
E-Posta Adresiniz
Telefon
Mesajınız
ARA
TEKLİF AL