2021 Video Pazarlama Trendleri

Bir pazarlama aracı olarak video içeriğin büyümesi, kullanımı ve etkisi günden güne gelişmeye devam ediyor. Video pazarlama trendlerini öngörmek açısından hem pazarlamacıların deneyimleri hem de izleyicilerin görüşleri önem kazanıyor. Özellikle eşi benzeri görülmemiş bir yıl olan 2020 itibariyle video pazarlama endüstrisi de etkisini katlamış görünüyor. Video trendlerini keşfetmek adına yapılan sektörel anketler, önemli istatistikleri içeriyor.

Video pazarlamanın genel değerlendirmesi göre, işletmelerin %86’sı videoyu bir pazarlama aracı olarak kullanıyor. Marka ve firma tanıtımları için video kullanan işletmelerin %93’ü video içeriğin pazarlama stratejilerinde önemli bir yeri olduğunu belirtiyor. 2016 yılından bu yana dijital iletişim stratejilerine video pazarlamayı dahil eden işletmelerin sayısı %41 artmış görünüyor. Bu kapsamda firmaların en sık oluşturdukları video türlerinde, %73 tanıtım filmleri, %67 3D animasyon reklam filmleri, %51 sosyal medya videoları, %41 satış video reklamları yer alıyor.

Pazarlama uzmanlarının 2020 ve küresel pandemiye dair video talebi değerlendirildiğinde, uzmanların %40’ı video pazarlamayla ilgili planların Covid-19 pandemisinden etkilendiğini belirtiyor. Gerçekleştirilen anket neticesinde katılımcıların %74’ü salgının video içeriğe yönelme sıklığını artırdığını söylerken, %26’sı bunun daha az gerçekleştiğini ifade ediyor. Öte yandan, salgının 2021 video pazarlama bütçelerini de etkilemesi bekleniyor. Reklamverenlerin 10 kişiden 7’si video pazarlama bütçelerinin artacağını söylerken, 10 kişiden 3’ü bütçelerin küçüleceğini tahmin ediyor.

Pandemide tüketicilerin çevrimiçi olarak izledikleri video içerik miktarı da %96 oranında artmış durumda. Özellikle pazarlama profesyonellerinin %91’i salgından sonra videonun markalar için daha önemli hale geldiğini düşünüyor.

Firmaların video yatırımlarından elde ettikleri somut çıktılar değerlendirildiğinde, video pazarlamaya şans verenlerin %86’sı, videonun web sitelerine gelen trafiği artırdığını aktarıyor. Öte yandan, video kullanıcıların ürün ve hizmetleri %94 oranında daha iyi anlamasına da yardımcı oluyor. Videonun satışları arttırmaya yönelik doğrudan pazarlama stratejisine %78 oranında katkısı bulunuyor. Video %84 oranında firmaların potansiyel müşteriler oluşturma fırsatını da yükseltiyor. Genel olarak video pazarlama uygulayan firmaların %87’si, videonun markalarına iyi bir yatırım getirisi sağladığını ifade ediyor.

Video pazarlama trendlerini izleyici boyutundan değerlendirecek olursak, insanların %96’sı bir ürün ya da hizmet hakkında daha detaylı bilgi edinmek için açıklayıcı videoları tercih ediyor. Tüketicilerin %84’ü, bir markanın video reklamını izleyerek bir ürün ya da hizmet almaya ikna oluyor. Dijital olarak bir yazılım, bir uygulama için video izleyerek satın almayı tercih edenlerin oranı %79 olarak görülüyor.  

Dijital çağın gerektirdiği gibi insanlar haftada ortalama olarak 18 saat çevrimiçi video izliyor. Günde ortalama 2,5 saatin üzerinde online video seyreden insanlar, aynı zamanda video içerikleri, sosyal medya gönderileri, blog yazıları, ürün sayfaları da dahil olmak üzere diğer tüm içerik türlerinden iki kat fazla olacak şekilde arkadaşları ile paylaşıyor. 

2021 yılında video pazarlama beklentilerine bakıldığında, kullanıcıların %99’u video kullanmaya devam edeceğini belirtiyor. Video pazarlamacılarının %89’u Youtube 2021 video pazarlama stratejisine dahil etmeyi planlıyor. Facebook’un 2021 video pazarlama stratejisine dahil etmeyi düşünenlerin sayısı geçen yıla göre %6 azalarak %70 olarak değerlendiriliyor. İnsanların %85’i 2021 yılında markalardan daha fazla video içerik görmeyi talep ediyor.

Sonuç olarak videonun hızlı yükselişi 2021 yılında da devam ederken, video içeriği dönüşüm stratejilerine dahil eden firmaların büyük oranda kazanacağını istatistiksel veriler de tescillemiş oluyor.

 

Blog

Her hafta video içerik geliştirme ile ilgili yeni yazılar ve video pazarlaması ile ilgili öngörüleri blog sayfamızda paylaşıyoruz.

2023 Yılı “Video Pazarlama” Trendleri
2023 Yılı “Video Pazarlama” Trendleri

Dijital pazarlama uzmanları, video içerik ortamının 2023 yılında %12’lik bir oranda büyüyeceğini öngörüyor.

DETAYLAR
3 Boyutlu Mimari Modelleme İle Marka Konut Projesi Tanıtımı
3 Boyutlu Mimari Modelleme İle Marka Konut Projesi Tanıtımı

Konut projesi tanıtımı, bir inşaat şirketinin ya da gayrimenkul yatırımcısının, yaptığı yeni bir konut projesini tanıtmak için kullandığı bir açıklama veya promosyon olabilir.

DETAYLAR
Tüm Blog Yazıları
Teklif Al

Müşterilerinizi etkileyecek, sizi keyifle anlatacak video çözümlerimizle tanışmanız için sabırsızlanıyoruz.Bu formu doldurarak harika bir çözüm ortaklığının ilk adımını şimdi yaşayabilirsin. Hazırsan başlayalım o zaman.

HEMEN TEKLİF AL
Bize ulaşın

Bize söylemek istediklerinizi duymaktan ve işiniz için ihtiyacınız olan
çözümleri sunmaktan mutluluk duyuyoruz

iletişim formu
İsim Soyisim
E-Posta Adresiniz
Telefon
Mesajınız
ARA
TEKLİF AL