E-Ticaret ve Ürün Tanıtımlarında 2d ve 3d Animasyon Çözümleri

E-Ticaret ve  Ürün Tanıtımlarında 2d ve 3d Animasyon Çözümleri

E-Ticaret Ürün Tanıtımları,

En popüler pazarlama araçlarından biri olan video animasyon, markalar için akıllı pazarlama dünyasının kapılarını aralıyor. Video tabanlı sunumlar ürünleri benzersiz ve etkili bir şekilde sergilemeyi olanaklı hale getiriyor. Ürün ve hizmetleri aynı anda farklı platformlarda tanıtmak gibi eşsiz fırsatlar sunuyor. 2D ve 3D animasyon hizmetleri ile ürün görseli ya da basılı tanıtım materyallerinin yapamayacağı şekilde müşterilerinizi bilgilendirebilir, satış rakamlarınızı artırabilirsiniz.

2D ve 3D Animasyon Hakkında Bilmediğiniz Gerçekler

  • 2019 yılında yapılan bir araştırmaya göre, ürünlerini tanıtmak için 3D ya da 2D animasyon film kullanan şirketler satışlarını % 40’a varan oranlarda artırıyor.
  • B2B firmalarının % 96'sı önümüzdeki yıllarda pazarlama stratejilerinde video kullanmayı planlıyor.
  • Tüketicilerin % 81'i markanın web sitesinde video animasyonlarının olmasını önemsiyor.
  • Reklam verenlerinin % 93'ü çevrimiçi iletişim, pazarlama ve satışları için ürün animasyon videoları kullanıyor.

Çekici ve Gerçekçi Ürün Gösterimi Avantajından Yararlanın

Ürün tanıtımının sayısız yolu var, ancak çok az yöntem 2D ve 3D animasyonun sunduğu güçlü rekabet avantajına sahip. Ürün tanıtım filmi ve animasyonlarla güçlendirilmiş, renkli ve göz alıcı bir ana sayfa tüketicilerin ilgisini daha çok çekiyor. Önemli bir medya malzemesi olan videolar, ürünleri ve özelliklerini açıklayan uzun bir makaleye kıyasla, daha gerçekçi bir ürün tanıtımı deneyimi sunuyor. Tüketiciler bu sayede ürünün tüm detayları hakkında tatmin edici bilgilere sahip olabiliyor. Rakamlar da ürün videolarının muazzam etkisini net bir şekilde ortaya koyuyor. Araştırmalara göre potansiyel müşterilerin videoları görme olasılığı, ürün açıklamalarını okumaya kıyasla dört kat daha fazla. Markanızın web sitesinde 3 boyutlu bir ürün animasyonunuz olduğunda, yeni müşterilerin ilgisini çekme olasılığınız çok daha yüksek!

Ürünlerinizi 365 Gün, 7/24 Tanıtın

Ürün özelliklerinin saniyeler içinde açıklanabilmesi, animasyon ile tanıtım yapmanın sağladığı benzersiz faydalardan biri olarak öne çıkıyor. Son teknoloji ürün videografisi, kitlenize en kısa sürede ulaşabilmenize yardımcı oluyor. 2D ve 3D animasyonlar, ürününüzü tüm yıl boyunca, günde 24 saat pazarlamanıza ve satmanıza olanak tanıyor. Animasyonun önemli avantajlarından biri olarak sunumlar sadece satışa hazır ürünler için değil prototip, üretim veya test aşamasındaki ürünler için de hazırlanabiliyor. Ürünlerinizin yararlı özelliklerini görüntülemek, çarpıcı özellikleri öne çıkarmak ve kullanımın basitliğini göstermek gibi çok önemli tanıtım avantajları için 3D ya da 2D animasyon video film araçlarını kullanabilirsiniz. Animasyonunuz oluşturulduktan sonra, ürününüzü hedef kitlenize göre farklı saat dilimlerinde tanıtabilirsiniz. Animasyonlarla ürünlerinizi açıkça tanımlayabilir ve özelliklerini mükemmel bir şekilde sergileyebilirsiniz.

Müşterilerinizle Etkileşimi Artırın

Önemli markaların başarısının ardında, müşteri beklentileri ile markanın boşlukları iyi analiz edebilme ve çözüm üretebilme yeteneği yatıyor. Markanızı ve ürünlerinizi geleceğe taşımak istiyorsanız, bu boşlukları doldurmanın etkili yollarını bulmanız gerekiyor. Sezgisel 3D animasyonlar, bu anlamda müşterilerinizle yepyeni bir düzeyde etkileşim kurmanız için en iyi yollardan biri. Etkileşimli bir 3B ürün animasyonu ile müşterilerinizin ürünlerle etkileşime geçmesini sağlayabilir, potansiyel müşterilerinizi ikna edebilirsiniz. Müşteri etkileşimi performansınızı artıran önemli bir araç olarak ürün ve kurumsal tanıtım filmi 2D animasyon videolarından yararlanabilirsiniz. Video tasarımının doğru şekilde yapılması, ürünü sadece çekici hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda müşteri sadakatini de artırıyor. Araştırmalara göre tüketicilerin ihtiyacı olan tüm yararlı bilgilere kolayca ulaşabilmesi "marka tarafından önemsenme’’ algısını güçlü bir şekilde destekliyor. Bu sayede müşteri bağlılığı artıyor. Markaların % 93'ü sosyal medyadaki videolar sayesinde yeni takipçiler kazanıyor. Facebook, Snapchat ve YouTube ürün animasyonlarınızı tanıtmak için en iyi gibi platformlar olarak öne çıkıyor. Ürün videolarınızı sosyal ağlarda yayınlayarak hedef kitleniz üzerinde önemli bir etki yaratabilirsiniz. Benzersiz içeriklerle, paylaşımları ve beğenileri artırabilir bu sayede markanızın görünürlüğünü artırabilirsiniz.

2D ve 3D animasyon, hiçbir metin veya canlı videonun yapamayacağı şekilde, ürünlerinizi tanıtmanıza, pazarlama stratejinizi geliştirmenize ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı oluyor. Pazarlama dünyasında fark yaratan yenilikçi 2D ve 3D animasyon, kurumsal tanıtım filmi ve etkinlik çekimi konseptleri için Videomax’ın yaratıcı portföyüne şimdi göz atın!

Blog

Her hafta video içerik geliştirme ile ilgili yeni yazılar ve video pazarlaması ile ilgili öngörüleri blog sayfamızda paylaşıyoruz.

2023 Yılı “Video Pazarlama” Trendleri
2023 Yılı “Video Pazarlama” Trendleri

Dijital pazarlama uzmanları, video içerik ortamının 2023 yılında %12’lik bir oranda büyüyeceğini öngörüyor.

DETAYLAR
3 Boyutlu Mimari Modelleme İle Marka Konut Projesi Tanıtımı
3 Boyutlu Mimari Modelleme İle Marka Konut Projesi Tanıtımı

Konut projesi tanıtımı, bir inşaat şirketinin ya da gayrimenkul yatırımcısının, yaptığı yeni bir konut projesini tanıtmak için kullandığı bir açıklama veya promosyon olabilir.

DETAYLAR
Tüm Blog Yazıları
Teklif Al

Müşterilerinizi etkileyecek, sizi keyifle anlatacak video çözümlerimizle tanışmanız için sabırsızlanıyoruz.Bu formu doldurarak harika bir çözüm ortaklığının ilk adımını şimdi yaşayabilirsin. Hazırsan başlayalım o zaman.

HEMEN TEKLİF AL
Bize ulaşın

Bize söylemek istediklerinizi duymaktan ve işiniz için ihtiyacınız olan
çözümleri sunmaktan mutluluk duyuyoruz

iletişim formu
İsim Soyisim
E-Posta Adresiniz
Telefon
Mesajınız
ARA
TEKLİF AL