Video İçerik İmparatorluğu

Firmalar için Video İçeriklerin Önemi Nedir ?

İnternet teknolojileri, mobil cihazlar ve sosyal medya kanallarındaki baş döndüren gelişmelere paralel olarak, video içerikler ve video pazarlama konusu firmalar için hayati bir duruma gelmiştir. Bu dijital çağda firmaların neden video içeriklere ve video pazarlamaya daha fazla yatırım yapması gerektiğini gösteren en son istatistik verilerine göz atacak olursak;

  • Web trafiğinin %74 gibi çok büyük bir bölümünün artık çevrim içi videolarla sağlanacağı ön görülüyor.
  • İnsanların %54'ü dijital ortamlarda daha fazla video pazarlama içeriği görmek istiyor.
  • Dünya genelinde tüketicilerin %83'ü video izlemek için yoğun olarak YouTube platformunu kullanıyor.
  • Tüketicilerin %73'ü sosyal medya kanallarında "eğlenceli" videolar görmeyi istiyor.
  • Video içerikler artık blogların önüne geçerek içerik stratejisinde 1. sıraya yükselmiş durumda.

Video içerikler bu kadar önem taşırken, onları daha izlenebilir kılan ve başarılarını son derece yükselten faktörlerin başında 2D ve 3D animasyonlar geliyor. Gelin şimdi kendileri de başlı başına bir video içerik türü olan ve firma tanıtımlarının gücüne güç katan ‌2D ve ‌3D animasyonları yakından inceleyelim.

2D Animasyonlar ve Yapım Süreçleri

"İki boyutlu animasyon" anlamına gelen 2D animasyonlardaki bütün karakter ve objeler sadece genişlik ve yükseklik değerlerine sahiptir. 2D animasyonları; pazarlama ve tanıtım amaçlı videolar, reklam filmleri, eğitici filmler, oyunlar ve çizgi filmler gibi birçok içerik türünde başarılı bir şekilde kullanabilirsiniz. Günümüzde 2D animasyonlar oldukça gelişmiş bilgisayar programları kullanılarak oluşturulur.

2D animasyon yapımı sürecinde ön prodüksiyon, prodüksiyon ve post prodüksiyon olmak üzere üç temel aşama vardır. Hazırlık aşaması olan ön prodüksiyonda; müşteriden alınan brief (bilgilendirme) doğrultusunda senaryo yazılması, storyboard oluşturulması, renk paletlerinin belirlenmesi, karakter tasarımları, arka planların seçimi ve ses kayıtları gibi işlemler bulunur. Tasarımın hayata geçirildiği aşama olan prodüksiyonda ise renklendirme, boyama, animasyon karelerinin ve sahnelerinin oluşturulması, ses efektlerinin eklenmesi ve montaj gibi işlemler gerçekleştirilir. Post prodüksiyon aşamasında hazırlanan animasyonun etkileyiciliği test edilir ve son dokunuşlar yapılarak ilgili bilgisayar programlarından nihai çıktılar alınır.

3D Animasyonlar ve Yapım Süreçleri

3D animasyonlarda bütün karakter ve objelerin genişlik ve yükseklik değerlerinin yanı sıra animasyonu çok daha gerçekçi bir hale getiren derinlik değerleri de vardır. 3Ds Max, Maya, Cinema 4D ve ZBrush gibi son derece gelişmiş bilgisayar programları ile hazırlanan 3D animasyonlar, firma tanıtımlarınıza oldukça gerçekçi bir animasyon deneyimi katar. 2D animasyonlarda olduğu gibi 3D animasyonlar da ön prodüksiyon, prodüksiyon ve post prodüksiyon aşamalarından geçer. Üç boyutlu tasarımların bir özelliği olarak modelleme, rigleme (kemiklendirme), ışıklandırma ve render gibi çeşitli işlem adımları ile 3D animasyonlar hazırlanır.

2D ve 3D Animasyonların Firmanızın Tanıtımına Katkıları

Firma tanıtımlarınızda artık demode olmuş yöntemleri kullanmak ve vermek istediğiniz mesajları sadece onlarca kelime ile aktarmaya çalışmak zorunda değilsiniz. İyi kurgulanmış ve tüm aşamaları özenle gerçekleştirilmiş kısa bir animasyonla bile mesajlarınızı çok daha etkileyici bir şekilde verebilirsiniz. Son derece ilgiyle izlenen, kolay anlaşılan ve müşteri davranışlarını yönlendirme gücü olan 2D ve 3D animasyonlar, hedef kitlenize en etkili ulaşma yoludur.

Firmanızın kurumsal kimliğine, renklerine ve marka imajına uygun olarak hazırlanan etkileyici bir tanıtım animasyonu sizi rakiplerinizin bir adım önüne geçirir. 2D ve 3D animasyonlar ile müşterilerinizin kalplerine dokunabilir ve onlarla oldukça etkili bir iletişim kurabilirsiniz. Yapılan bilimsel araştırmalar göstermiştir ki insan beynine hitap eden 2D ve 3D animasyonlar marka bilinirliğini artırmanın en geçerli yollarından biridir.

Video İçeriklerinizin Başarısını Etkileyici Animasyonlarla Katlayın!

Günümüzde firmaların satışlarını artırmalarında ve hedef kitleleri ile verimli bir iletişim kurmalarında 2D ve 3D animasyonlarla zenginleştirilen video içerikler son derece hayati bir rol oynar. Kurumsal başarının en önemli anahtarlarından birinin video pazarlamadan ve etkileyici animasyonlardan geçtiğini gösteren son araştırma verilerine bakacak olursak;

  • Son 30 yılda üretilen reklamların toplamından daha fazla video içerik sadece bir ayda dijital platformlara yükleniyor.
  • Tüketicilerin %73'ü eğlenceli animasyonlarla desteklenen video içeriklere rağbet gösteriyor ve satın alma eğilimleri yükseliyor.
  • 2D ve 3D animasyonlarla özelleştirilmiş video içerikler, sıradan video içeriklere göre %35 daha çok akılda kalıyor.
  • Firmalarla ilgili yayınlanan videoların %56'sı 2 dakikadan daha kısa animasyonlarla zenginleştiriliyor.
  • Video içeriklerin olduğu e-postaların tıklanma oranı %200 artarken, içeriğinde video bulunan web sitelerinde daha fazla vakit geçiriliyor.
  • Şirket yöneticilerinin %75'i haftada en az bir iş videosu izlerken, üst düzey yöneticilerin %54'ü haftada en az bir iş videosu paylaşıyor.

‌YouTube'un dünyanın en önemli ikinci arama motoru haline geldiği bu dijital çağda, kurumsal başarınız için 2D ve 3D animasyonlara ve ustalıkla kurgulanmış video içeriklere yatırım yapmanız kaçınılmazdır. Her aşaması markanızın ihtiyaçlarına göre tasarlanan, birbirinden etkileyici görsel ve işitsel efektlerle süslenen video içerikler sayesinde firmanızın gücüne güç katabilir ve tanıtımlarınızı son derece etkili bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Videomax ekibiyle tanışın, Markanızın hizmetleri, ürün tanıtımları ve sunumları için harika videolar geliştirelim.

Blog

Her hafta video içerik geliştirme ile ilgili yeni yazılar ve video pazarlaması ile ilgili öngörüleri blog sayfamızda paylaşıyoruz.

2023 Yılı “Video Pazarlama” Trendleri
2023 Yılı “Video Pazarlama” Trendleri

Dijital pazarlama uzmanları, video içerik ortamının 2023 yılında %12’lik bir oranda büyüyeceğini öngörüyor.

DETAYLAR
3 Boyutlu Mimari Modelleme İle Marka Konut Projesi Tanıtımı
3 Boyutlu Mimari Modelleme İle Marka Konut Projesi Tanıtımı

Konut projesi tanıtımı, bir inşaat şirketinin ya da gayrimenkul yatırımcısının, yaptığı yeni bir konut projesini tanıtmak için kullandığı bir açıklama veya promosyon olabilir.

DETAYLAR
Tüm Blog Yazıları
Teklif Al

Müşterilerinizi etkileyecek, sizi keyifle anlatacak video çözümlerimizle tanışmanız için sabırsızlanıyoruz.Bu formu doldurarak harika bir çözüm ortaklığının ilk adımını şimdi yaşayabilirsin. Hazırsan başlayalım o zaman.

HEMEN TEKLİF AL
Bize ulaşın

Bize söylemek istediklerinizi duymaktan ve işiniz için ihtiyacınız olan
çözümleri sunmaktan mutluluk duyuyoruz

iletişim formu
İsim Soyisim
E-Posta Adresiniz
Telefon
Mesajınız
ARA
TEKLİF AL